Dr. Albana Daka

Dr. Albana Daka

Dr. Albana Daka

Mjeke, nutricioniste

Shefe Laboratori, Spitali Amerikan. Pedagoge në Universitetin e Tiranës

  • Experience20 Years
  • Phone#
  • Emailinfo@fithealth.al
  • AddressRruga Jordan Misja

Albana Daka (Priftaj) PhD.
Shefe Laboratori, Spitali Amerikan
Pedagoge ne Departamentin e Kimise Klinike ne Universitetin e Tiranes qe
nga Shtatori 2009
Drejtore e sektorit te ushqyerjes dhe intolerances ushqimore ne kliniken
Fithealth
Gjinia Femer
Email
adaka@spitaliamerikan.com/ fithealthalb@gmail.com
Kontakt 00355682029575 / 0674137773
Telefon (355) 04 2222572
Ditelindja 03/05/1976
Te dhena profesionale
Edukimi
 Universiteti i Mjekesise ne Tirane, ne periudhen 1995-2001.
 Specializim ne kimine klinike dhe hematologji ne QSUT ne periudhen 2003-2006.
 Shtator 2006-Shtator 2007 rezidente prane departamentit te mikrobiologjise klinike ne
Universitetin Fatih Ankara –Turqi.
 Shtator 2006-Dhjetor 2006 ne Roche Diagnostics & Biomeriuex dgs.trajnim per kalibrimin dhe
kontrollin e specializuar per instrumentat, Ankara Turqi.
 Maj 2010-Qershor 2010 ne Acibadem Labmed Stamboll-Turqi per procedurat e para-vleresimit
dhe vleresimit per per akreditimin e laboratoreve klinike ISO 18159.
 Qershor 2010 trajnim i shkurter per menaxhimin e infeksioneve spitalore Salzburg –Austri.
 Ne nentor 2009 filloi procesi i doktoratures PhD ne studimin e “Vlerat e biomarkerave ne
preeklamsi”
 Janar 2012 – Shkurt 2013 Intolerancat ushqimore dhe ushqyerja ne femijet autike dhe njerezit
normale nga Akademia e Nutricionit Klinik , Rome-Itali

Publikime shkencore
 Rendesia e trajtimit te hershem me acid tranexamic ne pacientet me trauma:
Nje analize shpjeguese e CRASH-2 trial i kontrolluar i randomizuar pjese e grupit mjekesor
Shqiptar ne kete program qe nga viti 2009.
 Bilirubina , profili lipoproteinik dhe zakoni i duhanpirjes ne pacientet me semundje te arteries
koronare BCLF 2004.
 Hemoglobinopatia ne popullaten shqiptare (Buletini i shkencave mjeksore-tetor 2009 ,
pjese e Universitetit te Tiranes)
 Vleresimi i metabolizimit te fosforit dhe kalciumit ne pacientet e hemodializes,BCLF 2010
 Vlera e Rose-Bengale,ElisaIgM,IgG,dhe Wright ne Brucelen e diagnozes Endocarditis,BCLF2010
 Rendesia e biomarkerave te rinj ne preeklampsi-mbledhja e gjashte IASH,Prishtine,Kosove
 Diagnoza dhe trajtimi ne kondilomen perianale.
Konferenca kombetare e infeksioneve seksualisht te transmetueshme- Dhjetor,2011
 Rendesia e monitorimit laboratorik te funksionit te tiroideve tek neonatet- Buletini i shkencave
mjekesore-Dhjetor 2011
 Diagnoza e re laboratorike ne preeklampsi- Buletini i shkencave mjekesore- Janar,2012
Pjesemarrja ne konferenca
 Konferenca e pare shqiptare kombetare e dhimbjes 27-28 Prill,2001
 Konferenca e katert shqiptare kombetare e dhimbjes 23-24 Prill,2004
 Mbledhja e pare kombetare e laboratoreve klinike 31 Maj-1 Qershor,2004
 Mbledhja e 13te e Federates Ballkanike te Laboratoreve Klinike ne Tirane, 29 Shtator -1
Tetor,2005
 Kongresi Nderkombetar i 20te i Kimise dhe Mjekesise Laboratorike 28 Shtator – 2 shtator
2008,Fortaleza-Brazil
 Mbledhja e 17te e Federates Ballkanike te Laboratoreve Klinike ne Oher, Maqedoni, 16-19 Shtator
2009
 Kongresi Europian i 18-te i Kimise Klinike dhe Mjekesise Laboratorike, Innsbruck ,Austri 7-11
Qershor 2009
 Mbledhja e 18te e Federates Ballkanike te Laboratoreve Klinike ne Tirane, 22-25 Shtator,2010
 Salzburg Weill Cornell Seminar per semundjet infektive Salzburg ,Austria 6-12 Qershor 2010
 Mbledhja e 5te Nderkombetare e pervitshme Instituti Alb-Shkenca Tirane, Shqiperi 2-6 Shtator
2010
 Mbledhja e 6te Nderkombetare e pervitshme Instituti Alb-Shkenca Tirane, Shqiperi 1-4 Shtator
2011
 Konferenca e pare per IVF dhe Gjinekologjine ne Spitalin Amerikan, Tirane,Shqiperi, 12 nentor
2011
 Konferenca Kombetare e Imunologjise Tirane, Shqiperi Nentor 2011
 Konferenca Kombetare e infeksioneve seksualisht te transmetueshme Tirane, Shqiperi Dhjetor
2011
 Mbledhja e 20te e Federates Ballkanike te Laboratoreve Klinike ne Beograd, Serbi 21-22 Shtator –
2012,si relatore.
 Nentor –Dhjetor 2012 „Bazat e menaxhimit te shendetit“ trajnim 6 javor nga ISSAT.
 Janar 2013 Organizatore e kongresit te nutricionit: „Afektimi i organizmit nga ushqimet baze“
 Janar 2013 „Akreditimi me ISO 15189 na ESYD i Laboratorit klinik te Spitalit Amerikan“ si
moderatore
 Maj 2013 „Konferenca kombetare ne neuropediatri „ Tirane -Shqiperi
 Maj 2013 „Kongresi nderkombetar i Obstetri-Gjinekologjise „Tirane –Shqiperi
 Qershor 2013 „Forumi per intolerancat ushqimore“ nga Akademia Nderkombetare e Nutricionit
Klinik, Rome –Itali
 Shkurt 2014 Organizatore e kongresit te nutricionit: „Reagimi i organizmit ndaj ushqimeve baze,
faktoret nutricionale shperthyes ne mohen pediatrike dhe sindromi autik“
 Maj 2015, „Kongresi i parë Multidisplinor Mjekësor Ndërkombëtar nga Spitali Amerikan“,
prezantim: „Standartizimi i laboratorit sipas ISO 15189:2012“
 Qershor 2015, „Nutrigjenetika e sportit“, Akademia Nderkombetare e Nutricionit,Rome,Itali
 Qershor 2015, „Kongresi Europian ne biokimi per biomarkerat ne pre-eklampsi“, Paris,France

X