Çfarë ndodh me trupin tuaj kur merrni DRIP terapi?

Çfarë ndodh me trupin tuaj kur merrni DRIP terapi?
20 Jun 2024
  1. Çfarë ndodh me trupin tuaj kur merrni DRIP terapi?

Ndërsa jeni duke marre kokteilet e vitaminave intravene, trupi juaj po merr një përqendrim më të lartë të vitaminave. Ne rast se vitamina merret nga goja ne forme suplementi, ne perthithim vetem (50 përqind) pasi i nenshtrohet shperberjes ne stomak. Kur vitamina jepet përmes një infuzioni IV, ajo absorbohet në një përqindje shumë më të lartë (90 përqind).

Marrja e vitaminave intravene lejon që lëndët ushqyese të përthithen shpejt dhe drejtpërdrejt në qarkullimin e gjakut, duke prodhuar nivele më të larta të vitaminave dhe mineraleve në trupin tuaj sesa nëse i merrni ato nga ushqimi ose suplementet. Kjo është për shkak se disa faktorë ndikojnë në aftësinë e trupit tonë për të absorbuar lëndët ushqyese në stomak. Faktorët përfshijnë moshën, metabolizmin, gjendjen shëndetësore, gjenetikën, ndërveprimet me produkte të tjera që konsumojmë dhe përbërjen fizike dhe kimike të suplementit. Nivelet më të larta të vitaminave dhe mineraleve në qarkullimin tuaj të gjakut çojnë në marrje më të madhe në qeliza, të cilat do të përdorin keto lëndë ushqyese për të ruajtur shëndetin dhe për të luftuar sëmundjet.

  1. Cilet persona perfitojne me shume nga DRIP terapi?

Patologjite qe permiresohen me DRIP TERAPI përfshijnë astmën, migrenën, sindromën e lodhjes kronike, fibromialgjinë, spazmat e muskujve, dhimbjen, alergjitë dhe infeksionet e sinuseve dhe të traktit respirator. Një numër sëmundjesh të tjera, duke përfshirë anginën dhe hipertiroidizmin, kanë treguar gjithashtu rezultate premtuese pas infuzioneve me vitamina IV. Shumë njerëz po përdorin gjithashtu terapi me vitaminë IV për rihidratim të shpejtë pas një ngjarjeje sportive intensive, si vrapimi i një maratonë, për të kuruar një hangover, për përmirësimin e lëkurës, per te forcuar sistemin imunitar ose per rritje te nivelit te energjise.

Kandidate te tjere qe perfitojne nga DRIP terapi jane personat që nuk janë në gjendje të hanë mjaftueshëm ushqim, ose që kanë një sëmundje që ndërhyn në përthithjen e lëndëve ushqyese.

Arsye te tjera për trajtimin me vitamina IV jane:

Të lehtësoni stresin, të çlironi trupin tuaj nga toksinat, të balanconi hormonet, te pershpejtoni rigjenerimin e organizmit nga stresi kronik.

  1. Cilat jane vitaminat/mineralet qe perdoren me shume ne DRIP?

Nuk ka asnjë kufi për vitaminat që mund te perdoren ne terapine IV. Megjithatë, vitaminat më të mira për këtë trajtim janë ato që janë fiziologjikisht të natyrshme për trupin e një personi dhe mund të maten me nivele për të siguruar që infuzioni IV të jepet në një dozë të shëndetshme. Përbërësit që shihen zakonisht në nje kokteil IV janë vitamina C, vitaminat B, magnezi dhe kalciumi. Pikat e vitaminës IV mund të përmbajnë gjithashtu aminoacide (blloqet ndërtuese të proteinave) dhe antioksidantë, si glutationi.

 

Leave a comment

X