Hidrokolonterapia: pastrimi i zorres qe ju mundeson te ndiheni mire me trupin tuaj!
Gjithmone fuqia pastruese e ujit eshte perdorur per qellime kuruese. Ne naturopati vecorite e ujit perdoren dhe per te pastruar zorren e trashe, pikerisht me hidrokoloterapi, nje lavazh i zorres mireberes qe ka si qellim te eleminoje mbeturinat dhe toksinat: ndihmon te detoksifikohemi, te shryjme barkun, te luftojme shqetesimet e zorreve dhe te zgjidhim shume probleme te tjera shendetesore, edhe ato qe nuk jane te lidhura drejtperdrejte me zorren e trashe.
Pa dhimbje dhe pa perdorur medikamente: hidrokolonterapia eshte nje ilac natyral i bazuar ne pastrimin e zorres se trashe.
Me konkretisht hidrokolonterapia eshte nje pastrim i zorres se trashe nepermjet ujit te cilit i shtohen substanca terapeutike (kripera minerale). Ky uje futet nepermjet rektumit ne menyre delikate dhe pa dhimbje.
Funksioni i ujit me kripera minerale eshte t’i beje fecet te lengshme, te heqe mbeturinat qe veshin muret e zorres se trashe duke i nxjerre jashte substancat e refuzuara nga organizmi.
Lengu i futur gjate lavazhit te zorres i shtohet volumit te feceve duke ushtruar nje presion ne muskulaturen e zorres dhe duke stimuluar intensivisht reflekset e defekimit.

Perse behet?
Cdo dite mbetjet dhe toksinat,qe lidhen me te ushqyerit dhe stresin, e helmojne zorren e trashe qe humbet keshtu nje pjese te funksionit. Te gjitha keto,qe depozitohen ne zorren tone te trashe mund te jene shkak i shume patologjive te pjeseve te ndryshme te trupit tone, si p.sh aparati i frymemarrjes, lekura, sistemi nervor dhe aparati tretes.
Hidrokolonterapia lejon eleminimin e te gjitha mbetjeve qe jane depozituar ne muret e zorres sone si: qeliza te vdekura epiteliale, materiale fekale, mbetje qe irritojne zorren, toksina, parazite dhe substanca te tjera te demshme per organizmin tone. Eleminohen nder te tjera dhe gazeat prezente ne brendesi te zorres se trashe.
Zorra e pastruar rigjen funksionimin e saj optimal,duke favorizuar imunitetin natyral dhe duke riekuilibruar procesin e asimilimit dhe eleminimin e substancave, duke rregulluar keshtu harmonine e brendshme dhe per pasoje permiresohet shendeti i pergjithshem i individit.
Kujt i ben mire hidrokolonterapia?
Per sa eshte thene me teper mund te konfirmohet se praktikisht jane te pakte personat qe nuk kane nevoje. Keshillohet vecanerisht per ke vuan nga probleme intestinale ose shqetesime qe mund te lidhen me nje keqfunksionim te zorres se trashe. Nje nga indikacionet primare eshte kapslleku,i cili zgjidhet duke e pastruar ne thellesi zorren dhe rikthen funksionet normale te tij. Eshte e mundur gjithashtu te kete perfitime dhe ne prani te shqetesimeve te tjera si: diarre, fryrje, meteorizem, infeksione mikotike te zorres, zorre e irrituar etj.

Sa here eshte e nevojshme te praktikohet?
Sipas patologjise qe trajtohet, numri i seancave varion nga 3 ne 12, te shperndara nga 2 deri ne 10 jave.
Eshte e vertete qe e shfryn barkun?
PO. Lavazhi i zorres se trashe eshte efikas edhe kunder meteorizmit dhe fryerjeve, dy shqetesime te provokuara nga dizbioza (mungesa e flores bakteriale te zorreve) . Praktikisht,barku “fryhet” sepse fecet fermentohen dhe ngecin, duke bere qe organizmi te thithe substancat toksike. Hidrokolonterapia nderhyn pikerisht duke liruar zorren e trashe nga keto substance, duke e oksigjenuar dhe duke rikrijuar keshtu ambientin natyral origjinal.
Mund t’i beje mire lekures?
Sigurisht. Zorra dhe lekura jane organe te lidhura ngushtesisht, prandaj ky trajtim reflektohet menjehere ne siperfaqjen kutane. Lekura ne fakt sillet si nje sfungjer dhe nder detyra te tjera, ka dhe ate qe te ndihmoje veshkat te eleminojne toksinat nga organizmi. Nese keto jane me tepri, lekura ndikohet duke zhvilluar infeksione lekure, akne dhe psoriaze.
Si kryhet?
Kryhet duke perdour nje aparature te vecante qe ben te rrjedhe uje ne zorren e pacientit dhe ne te njejten kohe lejon materialet fekale te dalin nepermjet nje tubi tjeter qe rikthehet ne aparaturen e lartpermendur. Pacienti eshte i shtrire ne shtrat. Futja e ujit dhe shkarkimi i materialeve fekale vazhdon derisa uji te dale krejtesisht i paster. Gjithcka zhvillohet ne nje sistem te mbyllur, shume higjenik. Duhet theksuar se aparati i hidrokolonterapise duhet te jete profesional dhe jo i vetendertuar apo i prodhuar nga kompani qe nuk ofrojne sigurine e nevojshme.

Benefitetet e Hidrokolonterapise
Benefitet e hidrokolonterapise jane vertete te shumta dhe mund t’i verejme qe ne seancat e para. Duke vepruar mbi organin kryesor te eleminimit, zorren, nxjerrin dhe eleminojne sasi te medha mbeturinash ne cdo trajtim.
Avantazhet e hidrokolonterapise jane:
• Dizintoksimi i pergjithshem i organizmit me pastrim te thelle
• Ndjesi mireqenieje: eleminim i mukozes, gazit te zorreve, toksinave, grimcave ushqimore te patretura.
• Ndjesi lehtesimi: presioni mbi organet e afer njeri-tjetrit zhduket.
• Permiresim i semundjeve te zorreve: kapsllek, kolit, dizbioze (alterim i flores bakteriale), sindromi i zorres se irritueshme, hemorroide, meteorizem (fryrje e barkut), diarre.
• Shtim i tonicitetit abdominal dhe te peristaltikes: nese zorra eshte shume e bllokuar nuk mund te keni nje peristaltike te mire.
• Zhdukje te papastertive tipike te lekures te tilla si: pucrra, pika te zeza, akne, ekzema dhe dermatit.
• Semundjet gjinekologjike perfitojne dukshem: per shembull vaginiti dhe leukorrea.
• Myku ose kandidoza (infeksioni i mykut) ka lehtesim te dukshem nga hidrokolonterapia.
• Permiresohen semundjet urologjike: cistiti dhe infeksionet e rrugeve urinare.
• Tretje me e shpejte dhe zbutje e frymes se keqe (alitoze) dhe ndjesise se pergjumjes pas ngrenies.
• Funksionim me i mire i melcise, per sa kohe toksinat e pengojne funksionimin e mire te saj.
• Eleminim i substancave toksike ne gjak.