Si funksionon?

Si funksionon?
16 Nov 2023

Hapi 1 – Ne përpiqemi të mësojmë rreth jush!

Mjekësia është një udhëtim dhe funksionon më mirë kur ka një angazhim të ndërsjellë mes jush dhe mjekut tuaj. Sa më shumë të dimë për ju, aq më mirë mund t’ju ndihmojmë. Përpara konsultimit tuaj fillestar, ne ju kërkojmë të plotësoni formularin  tuaj te pacientit. Këto formularë na ndihmojnë të ndërtojmë profilin tuaj të përgjithshëm shëndetësor dhe i ndihmojnë praktikuesit tanë të kuptojnë ju dhe situatën tuaj. Pikat kyçe të formularit:

  • Historia mjekesore
  • Historia mjekesore familjare
  • Mënyra e jetesës dhe historia sociale
  • Pyetësorët e simptomave
  • Si pjesë e historisë mjekësore, ne kërkojmë medikamente të mëparshme, suplemente dhe testime laboratorike.

Hapi 2 – Testim dhe analizë e avancuar

Praktikuesit tanë fitojnë një pasqyrë të thellë për shëndetin tuaj me ndihmën e testeve laboratorike të fundit. Si pjesë e vlerësimit, mjekët tanë bëjnë një vlerësim gjithëpërfshirës të

 

Sëmundje autoimune

Zorrët/mikrobioma

Gjendje inflamatore

Sëmundje kronike (diabet, PCOS, tiroide, GUTA)

Dieta

Përpara konsultës fillestare, mund t’ju kërkohet të bëni një analizë gjithëpërfshirëse kimike të gjakut me biomarkues për lëndët ushqyese, sheqerin në gjak, panelin e tiroides, kolesterolin, treguesit e veshkave dhe mëlçisë, lipidet, inflamacionin dhe më shumë sipas nevojës.

Për më tepër, testet e specializuara si testimi i intolerancave ushqimore, testimi gjenetik, testimi i mikrobiomës ose i kortizolit mund të përdoren për të parë pabarazitë biokimike, statusin ushqyes dhe vlerësimet e detoksifikimit dhe aspektet specifike të shëndetit tuaj. Këto ndihmojnë shumë mjekët tanë në hetimin e shkakut rrënjësor të simptomave tuaja.

Hapi 3 – Konsulta dhe Plani i Personalizuar i Trajtimit

Mjeku juaj do të diskutojë profilin tuaj të përgjithshëm shëndetësor, si dhe çdo diagnozë, trajtim dhe mjekim të mëparshëm që merrni aktualisht. Mund të rekomandohen teste shtesë diagnostikuese për të ndihmuar në identifikimin e shkakut rrënjësor të gjendjes tuaj.

Mjeku do të krijojë një plan trajtimi të personalizuar bazuar në historinë tuaj mjekësore dhe të stilit të jetesës dhe rezultatet e testeve diagnostikuese. Plani i trajtimit mund të përfshijë-

Udhëzime për mënyrën e jetesës dhe të ushqyerit

Menaxhimi i stresit dhe gjumit

Plan i personalizuar ushqimor

Suplemente te nevojshme bazuar ne historine shendetesore

Mbështetje e vazhdueshme në udhëtimin tuaj drejt shëndetit të mirë.

Hapi 4 – Bashkëpunim i Vazhdueshëm – Online ose In-Office

Ekipi ynë punon në bashkëpunim me ju për t’ju ndihmuar të arrini shëndetin tuaj optimal. Mjeku do të vlerësojë përparimin tuaj dhe do të vazhdojë të ndjekë planin e trajtimit të krijuar për ju. Çdo rregullim dhe “akordim i imët” mund të bëhet në programin tuaj sipas nevojës. Praktikuesi mund të urdhërojë gjithashtu teste laboratorike shtesë për të gjurmuar çdo çekuilibër ose mangësi funksionale.

Për të përfituar sa më shumë nga konsultajuaj, ju ndihmojme të jeni të hapur për çdo simptomë që po përjetoni, medikamentet që po merrni, historinë shëndetësore dhe zgjedhjet e stilit të jetesës. Ky informacion i ndihmon mjeket tanë t’ju ofrojnë kujdesin më të mirë që ju nevojitet. Ju lutemi të jeni të sigurt se të gjitha informacionet që jepni janë konfidenciale.

Së bashku do të udhetojmë drejt  shëndetit të mire!

Miqësore me teknologjinë!

Ne përpiqemi të përdorim teknologjinë për të ndihmuar në udhëtimin tuaj drejt një mënyre jetese të shëndetshme.  Kjo perfshin-

Qasje e plotë në të gjitha informacionet tuaja shëndetësore dhe rezultatet laboratorike përmes platformave online (whatsapp-email)

Siguroni mesazhe për të komunikuar në mënyrë të sigurt me praktikuesit tuaj.

Leave a comment

X