DRIP therapy, pse kaq e nevojshme per organizmin?

DRIP therapy, pse kaq e nevojshme per organizmin?
7 Dec 2023

Terapia IV, e njohur edhe si terapi intravenoze, është administrimi i nutrienteve dhe hidratimit direkt në gjakun e pacientit për përthithje dhe përdorim të menjëhershëm nga trupi.

 

Terapia është mënyra më e shpejtë për të gjitha absorbuar lëndët në të gjithë trupin, sepse anashkalon sistemin tretës dhe shkon direkt në organe, duke rezultuar në një shkallë përthithjeje 90-100% (në krahasim me vetëm 20-50% ne marrje nga goja ).

Terapia IV nuk është asgjë e re në komunitetin mjekësor. Profesionistët mjekësorë u përpoqën për herë të parë të injektonin medikamente në vena në vitet 1600, por për shkak të higjienës së dobët, praktika u braktis.

Gjatë Luftës së Parë Botërore, Terapia IV u bë një trajtim shpëtimtar, por vetëm në vitet 1960, kur Dr John Myers zhvilloi një koktej me famë botërore vitaminash dhe mineralesh, terapia me vitamina intravenoze që ne njohim sot filloi të merrte vërtet formë.

Për çfarë përdoren terapitë IV?

Terapia IV përdoret për disa qëllime duke përfshirë:

Mbështetja e imunitetit

Lehtësim i të ftohtit dhe gripit

Inflamacion

Probleme me tretjen

Lehtësim pas “hangover”

Rikuperimi i performancës atletike

Lodhje kronike

Ankth/ stres

Kush do të përfitonte nga terapia IV?

Fillimisht, lëndët ushqyese intravenoze përdoreshin kryesisht në spitale për pacientët që ishin të dehidratuar, me mungesë të lëndëve ushqyese ose të paaftë për të marrë medikamente nga goja.

Në ditët e sotme, njerëzit mjaft të shëndetshëm mund të rrisin mirëqenien e tyre dhe nivelet e energjisë nga terapia me vitamina IV.

Stresi i jetesës moderne mund të ulë sistemin tuaj imunitar dhe mirëqenien e përgjithshme: Terapia IV mund të japë atë nxitjen shumë të nevojshme, duke e bërë atë një opsion te sigurt dhe praktik.

Ndërsa stresi vetëm nuk na bën të kapemi nga një virus i ftohjes ose gripit, ai definitivisht dobëson aftësinë e sistemit imunitar për t’iu përgjigjur viruseve, duke na bërë më të prekshëm ndaj infeksioneve dhe sëmundjeve.

 

Pra, nëse doni të forconi imunitetin tuaj, zëvendësoni lëngjet dhe elektrolitet e humbura ose mbështesni rikuperimin nga atletika me performancë të lartë – Terapia me vitamina IV mund të ndihmojë në rivendosjen e niveleve të lëndëve ushqyese të trupit tuaj në gjendjen e tyre optimale.

Stresi është nje nga arsyet më e zakonshme që njerëzit vijnë tek ne për trajtim. Shumica e klientëve tanë zgjedhin trajtimet Myers Cocktail IV dhe Immunity Booster IV për t’i ndihmuar ata të ndjehen energjikë dhe të rrisin imunitetin e tyre.

Cili është procesi i terapisë IV?

Përpara trajtimit, per të gjithë pacientet, vlerësohet historia e tyre mjekësore. Nëse është e nevojshme, bëhet një test gjaku për t’u siguruar që sasia e duhur e lëndëve ushqyese të futet në trup.

 

Pasi të ketë përfunduar konsultimi, ju vazhdoni në dhomën tonë të terapisë IV dhe uleni në një karrige të rehatshme për të filluar trajtimin. Shpejtësia dhe sasia e lëngut intravenoz të dhënë varet nga gjendja mjekësore, pesha dhe mosha e secilit pacient.

Një mjek ose një infermiere e kualifikuar më pas do të dezinfektojë lëkurën mbi zonën e injektimit, e cila shpesh është në krahun tuaj, do të gjejë një venë dhe do të vendosë një rruge venoze IV.

Pasi të vendoset rruga venoze, procedura do të zgjasë nga 15-45 minuta në varësi të llojit të trajtimit .

Gjatë kësaj kohe e vetmja gjë që duhet të bëni është të relaksoheni. Mund të shikoni televizor, të lexoni një revistë apo edhe të flini.

Cilat janë përfitimet e terapisë IV?

Një nga përfitimet kryesore të terapisë IV janë rezultate të shpejta, më efektive pa efekte anësore gastrointestinale, probleme të përthithjes ose humbje të fuqisë.

Procesi lejon që lëndët ushqyese të hyjnë direkt në qarkullimin tuaj të gjakut, duke anashkaluar sistemin tretës dhe duke ju lejuar të keni më shumë energji, të mendoni më qartë dhe të shijoni një humor më të mirë.

Përfitimet do të ndryshojnë në varësi të gjendjes së trajtuar, protokollit të përdorur, shëndetit të përgjithshëm të pacientit dhe sa trajtime janë bërë. Disa përfitime të raportuara përfshijnë:

 • Imunitet më i fortë (parandalimi i një ftohjeje ose gripi)
 • DETOX + hidratim
 • Humor i përmirësuar
 • Rritja e kohës së rikuperimit sportiv
 • Më shumë energji
 • Përqendrimi i përmirësuar dhe fokusi mendor
 • Rritja e qetësisë dhe relaksimit
 • Sheqeri i ekuilibruar në gjak
 • Modele të përmirësuara të gjumit
 • Përmirësimi i produktivitetit
 • Hangover i përmirësuar
 • Raste te reduktuara të migrenës
 • Permiresim i fertilitetit dhe çekuilibri hormonal
 • Shenjat e reduktuara të plakjes
 • Lekure e shendetshme

Në mënyrë tipike, efektet bëhen plotësisht të dukshme pas 12-24 orëve pas infuzionit, megjithëse shumë njerëz raportojnë se ndihen më mirë menjëherë pas trajtimit.

Terapia ofrohet prane FitHealth Clinic ne Tranë, nëse keni pyetje të tjera rreth terapisë IV, ju lutemi telefononi në 067 413 7773.

Leave a comment

X