Mineralograma: Çfarë është testi i mineralogramës?

Mineralograma: Çfarë është testi i mineralogramës?
19 Jul 2023

Analiza e flokëve është një biopsi që jep një lexim të depozitimit të mineralit në qeliza dhe në hapësirat intersticiale të flokëve, të mbledhura në një periudhë prej rreth 3 muajsh.

Flokët përbëjnë një material të shkëlqyer biopsie për disa arsye:

1) marrja e mostrave është e thjeshtë dhe jo invazive;

2) flokët janë një material i qëndrueshëm për biopsi, që nuk kërkon trajtime të veçanta dhe mbetet i qëndrueshëm për vite në rast nevoje;

3) nivelet e mineraleve në flokë janë rreth 10 herë më të larta se ato të gjakut dhe kjo mundëson  përcaktimin me saktësi më të lartë;

4) nuk merr parasysh luhatjen e përditshme metabolike, siç ndodh ndryshe me analizat e gjakut, urinës, elektroterapisë, kinesiologjisë, rëntgenit);

5) zhvillimi teknologjik ju lejon të merrni një analizë të saktë të mineraleve të flokëve, të besueshme dhe me kosto të ulët.

Vetëm flokët ofrojnë një lexim të niveleve qelizore të mineraleve. Qelizat, jo gjaku apo urina, janë vendi kryesor i aktivitetit metabolik. Testet e gjakut nuk japin të njëjtin informacion sepse:

1) nivelet e mineraleve janë të ulëta në gjak, duke e bërë më të vështirë zbulimin;

2) nivelet e mineraleve mbahen relativisht konstante në gjak, edhe kur sëmundja është e pranishme. Vlerat e mineraleve të flokëve gjenden në sasi 10 herë më të larta dhe kjo mundëson matje më të lehtë;

3) Metalet toksike nuk gjenden kurrë në përqendrim të lartë në gjak, por në indet e buta si flokët;

4) analizat e gjakut mund të ndryshojnë me orë, pra dieta ose faktorë të tjerë;

Përveç kësaj:

1) Testi i flokëve lejon të përcaktojë nivelin e stresit të individit dhe shkallën e oksidimit, i cili siguron një sasi të konsiderueshme informacioni shpejt;

2) jep informacione mbi aktivitetin e gjëndrave, për funksionin e mëlçisë, veshkave dhe tolerancën ndaj karbohidrateve;

3) ndihmon në vendosjen e një diete specifike.

Për cilat probleme këshillohet mineralograma?

 • Hiperreaktivitet
 • Alzheimer
 • Ҫrregullimet e ankthit
 • Lodhje kronike
 • Depresioni
 • Probleme me tretjen
 • Alergjitë ushqimore
 • Probleme motorike
 • Ҫrregullime obsesivo-konvulsive
 • Psikoza
 • Probleme dermatologjike
 • Ҫrregullimet e gjumit
 • Sindroma Tourette
 • Defiҫit I vëmendjes

Leave a comment

X