Ozonoterapia revolucionon trajtimin e artritit

Ozonoterapia revolucionon trajtimin e artritit
29 Nov 2023

Ozonoterapia revolucionon trajtimin e artritit

Artriti shkakton inflamacion, nxehtësi, ngurtësi dhe dhimbje në nyjet e prekura (duart, kyçet, bërrylat, shpatullat, qafën, ijet, gjunjët ose këmbët). Trajtimi ka për qëllim lehtësimin e këtyre simptomave. Aktualisht, një nga më efektivet është terapia me ozon. Ndihmon në uljen e dhimbjes dhe inflamacionit dhe gjithashtu forcon sistemin imunitar, tre nga karakteristikat e artritit. Dhe nuk ka efekte anësore dhe përmirëson cilësinë e jetës së pacientit.

Pse të përdorni terapinë me ozon

Trajtimi i artritit duhet të jetë i shumëanshëm. Nga njëra anë, ka ilaçe për të ngadalësuar përparimin e shkatërrimit të kyçeve, për të lehtësuar dhimbjen dhe për të ulur inflamacionin. Edhe pse mund të shkaktojnë efekte anësore, ato po përmirësohen gjithnjë e më shumë dhe nëse pacientët ndjekin udhëzimet e mjekëve të tyre, ato nuk duhet të shfaqen.

Një tjetër nga trajtimet e indikuara për artritin është përdorimi i splintave ose produkteve të tjera ortopedike për të përmirësuar menjëherë problemin e kyçeve.

Përfitimet e terapisë me ozon

Terapia me ozon është një teknikë e bazuar në aplikimin e një përqendrimi të oksigjenit dhe ozonit. Përbërja shpërndahet me shpejtësi në trup dhe bie në kontakt me molekulat, duke gjeneruar stres akut oksidativ. Kjo ka shumë përfitime:

  • Ai përmirëson oksigjenimin e indeve duke rritur kapacitetin e transportit të oksigjenit.
  • Efekti antitrombocitar.
  • Ai përmirëson sistemet antioksiduese të trupit.
  • Efektet baktericid dhe dezinfektues.
  • Ai ndihmon sistemin imunitar të luftojë infeksionet dhe sëmundjet autoimune.

Krahas këtyre përfitimeve për trajtimin e osteoartritit, ozonoterapia, në shumë raste, po bën të mundur reduktimin e mjekimit. Për të mos përmendur se rikuperimi po bëhet më i shpejtë. Dhe, ndërsa ata fillojnë të ndihen më mirë, gjendja shpirtërore e pacientëve gjithashtu përmirësohet. Kjo u mundëson atyre që të kthehen më herët në aktivitetet e tyre të përditshme, gjë që rrit cilësinë e jetës së tyre. Gjithashtu, për shkak se nuk përfshin përdorimin e barnave, ozonoterapia nuk ka efekte anësore dhe nuk ndërvepron me barna të tjera.

E gjithë kjo shpjegon pse terapia me ozon po përdoret gjithnjë e më shumë për trajtimin e sëmundjeve autoimune dhe gjendjeve me inflamacion kronik si artriti. Në fakt, ajo po përdoret gjithashtu për të trajtuar çrregullime të tjera si hernie diskale, dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës dhe cervikalgji. Është një teknikë e shpejtë, efektive dhe pa dhimbje. Dhe mund të aplikohet në baza ambulatore, ka shumë pak kundërindikacione dhe nuk shkakton komplikime nëse kryhet nga personel i kualifikuar.

 

Na kontaktoni në 067 413 7773 për të rezervuar orarin tuaj dhe për t’I dhënë fund dhimbjeve të paduruara të artritit.

Leave a comment

X