Pse DRIP therapy dhe jo thjesht UJE?

Pse DRIP therapy dhe jo thjesht UJE?
19 Sep 2023

Nëse jeni si unë, kam nevojë për përgjigje. Pse nuk mund të pi vetëm ujë? Pse është më mirë DRIP? Epo, lexoni sepse unë do t’ju them …

Uji, Uji, Kudo…

Është vërtet shumë e thjeshtë. Trupat tanë janë të përbërë kryesisht nga uji, 55-75 për qind në varësi të moshës, gjinisë dhe përbërjes së trupit.

Një numër i madh i popullsisë është i dehidratuar lehtë deri mesatarisht në çdo kohë të caktuar. Njerëzit fillojnë të ndiejnë etje kur kanë humbur vetëm rreth 2-3 për qind të ujit të trupit të tyre. Performanca mendore dhe koordinimi fizik fillojnë të dëmtohen edhe para se të fillojë etja, zakonisht rreth 1 për qind humbje.

Pra, pse është kjo, pse është kaq e rëndësishme të qëndroni të hidratuar? Uji është blloku kryesor i ndërtimit të qelizave tona.

Sigurisht, shumica prej nesh e dinë se uji nevojitet për të larguar mbeturinat dhe toksinat. Vë bast se mund të kujtojmë gjithashtu nga vitet e formimit të shkollës se trupi ynë përdor ujin për të rregulluar temperaturën e trupit tonë përmes djersës dhe frymëmarrjes.

Ajo që ne nuk mendojmë mjaft shpesh është uji si lubrifikant dhe amortizues. Ai mbron trurin, sytë, palcen kurrizore dhe indet e tjera të trupit ndaj çdo goditjeje kur jemi aktivë, me dashje ose pa dashje. Uji gjithashtu rrit funksionin e qelizave nervore dhe i mbron ato nga mijëra reaksione kimike që ndodhin aty pranë. Ndihmon në lëvizjen e qetë të nyjeve tona dhe lejon që sipërfaqet e tyre të rrëshqasin me fërkim minimal. Pa ujë, lëvizja e çdo nyjeje bëhet e ngurtë dhe e dhimbshme.

Kur e mendojmë kështu, është e lehtë të kuptojmë se sa e rëndësishme është për të gjithë ne të qëndrojmë të hidratuar, veçanërisht ata prej nesh që bëjnë jetë aktive dhe me ritme të shpejta.

OK, e kuptoj, uji është i mirë. Pra, pse IV?

Përgjigja e thjeshtë është se lëngjet IV ju hidratojnë më shpejt dhe më mirë se uji i pijshëm, prandaj mbi 60% e njerëzve që vijnë nga dhomat e urgjencës spitalore trajtohen me IV. Por… kur flasim për përsosmërinë e mahnitshme, por të komplikuar që është trupi ynë, thjeshtë nuk do të ndodhë.

Terapia IV është një teknikë minimalisht invazive që përdoret për të futur përbërës natyralë në trup në një mënyrë që është shumë më terapeutike dhe efektive sesa marrja e të njëjtave suplemente nga goja. Shumë suplemente vitaminash, minerale nuk absorbohen mirë nga sistemi gastrointestinal. Terapia IV është një mënyrë për të anashkaluar barrierat që parandalojnë përthithjen adekuate dhe për të arritur nivele terapeutike të lëndëve ushqyese. Meqenëse uji përthithet në traktin tonë të poshtëm gastrointestinal, mund të duhen disa orë para se trupi juaj të fillojë të përfitojë nga rihidratimi. Në fakt, disa studime shkencore kanë treguar se trupit të njeriut mund t’i duhen deri në dy orë për të thithur plotësisht 500 ml ujë. Kjo do të thotë se nëse jeni tre ose katër litra të dehidratuar (gjë që mund të ndodhë lehtësisht gjatë një nate pa pirë), trupit tuaj mund t’i duhen gjashtë deri në shtatë orë për t’u rihidratuar nëpërmjet gëlltitjes orale të ujit. Shtojini kësaj se çdo qese IV vjen me elektrolite të humbura dhe vitamina dhe minerale të rëndësishme dhe në të vërtetë nuk ka asnjë krahasim. Nëse do të kishte, spitalet do të shpërndanin shishe me ujë.

Unë kam një dietë të shëndetshme, a nuk e marr atë që më nevojitet nga ushqimi?

Kjo është një pyetje e mrekullueshme dhe përgjigjja duhet të jetë po….por nuk është. Faktori kryesor që kontribuon është se toka në shumicën e pjesëve të botës tani ka mangësi në mikroelemente dhe kjo mangësi çon në uljen e mikronutrientëve në përmbajtjen që prodhon. Edhe nëse “ushqimet e padëshiruara” nuk janë pjesë e dietës suaj, për shkak të zvogëlimit të shpejtë të vlerës së lëndëve ushqyese të produkteve tona të disponueshme, ju ende ka të ngjarë të jeni pjesë e 80 për qind e banoreve që kanë në një farë mënyre mungesë vitaminash dhe/ose mineralesh.

Për të gjitha këto arsye dhe më shumë, hidratimi i vitaminave IV është një opsion i shkëlqyeshëm. Me 100% biodisponibilitet të menjëhershëm, njerëzit ndihen më mirë shpejt me pak mundësi për efekte anësore.
Telefononi sot për të rezervuar takimin tuaj 067 413 7773.

Leave a comment

X