Category: Blog

A LIDHET TIROIDJA ME ZORRËN TUAJ?
25 May 2023

A LIDHET TIROIDJA ME ZORRËN TUAJ?

    TIROIDIA është një gjëndër endokrine që rregullon proceset fiziologjike duke sintetizuar (formuar) dhe siguruar (lëshuar) kalcitoninën dhe hormonet e tiroides (të njohura si T3 dhe T4). Hormonet...

Read More
Intoleranca ndaj glutenit dhe celiakia
24 May 2023

Intoleranca ndaj glutenit dhe celiakia

Non-celiac gluten intolerance ose intoleranca ndaj glutenit është një reaksion që lidhet me shfaqjen e simptomave gastrointestinale dhe jo vetëm, që shfaqjen pas konsumit të produkteve që përmbajnë gluten...

Read More
A ndikon stresi në shëndetin e zemrës?
24 May 2023

A ndikon stresi në shëndetin e zemrës?

Stresi psikologjik. Kur ndihemi të stresuar, trupi ynë reagon duke zbatuar një sërë mekanizmash dhe ndryshimesh. Me stres (psikologjik) nënkuptojmë grupin e ndjesive negative që përjetojmë kur ndihemi nën...

Read More
X